jääkiekko silmälasit

Silmälasit ja Jääkiekko?

(Miten tälläisen kypärän sisällä voisikaan saada mahtumaan laseja?)

Jos ootte koskaan katellut jääkiekkoa telkkarista tai livenä (ja kuka suomalainen ei olisi?), niin ootte varmasit huomannut että siellä ei oikein pelaajilla silmälaseja näy. Ja en usko että koskaan tulee näkymään, sillä jääkiekko on niin fyysinen laji että siinä menossa hajoaisi niin helposti lasit kuin toisetkin, että ei oikein olisi mitään järkeä niitä pelin aikana pitää.

Mutta ei se kuitenkaan tarkoita etteikö jääkiekko voisi pelata jos näkö on hieman heikompikin. Itsekkin hankin vähän aikaa sitten uudet silmälasit (Kiitos Silmälasioppaan ohjeiden), ja pidän niitä arkena päässä. Mutta kun on aika astua pelikentille, niin mun on vaan laitetta piilarit silmille, jos haluan nähdä ja pelata mitenkään hyvin. Se on vaan se jääkiekkoilijan pakko, silmälasit täytyy vaihtaa piilolinsseihin. Vaikka itse oon kyllä enemmän silmälasien puolella arkikäytössä.

Ite mm. tilasin kaverille Silmälasikeitaan nettiohjeen perusteella uudet silmälasit netistä, ja osaan siis tilata ja hankkia noita laseja hyvin ja edullisesti. Mutta silti joudun pitää ainakin yhden piilarit varuilta, joita käytän oikeastaan ainoastaan kaukalon sisällä. Muuten mulla on lasit päässä lähes aina. En vaan oikein tykkää muuten pitää piilolinssejä, ja vielä näiden vuosienkin jälkeen se niiden silmiin laittaminen mua vähän ällöttää. Pakko kuitenkin on jos haluaa pelata.

Että vastauksena tän kirjoituksen otsikon kysymykseen, niin silmälasien kanssa on mahdoton pelata jääkiekko kunnolla. Harjoituksissa ehkä voisi niitä pitää, jos ei oo mitään fyysistä menoa, mutta kun pelien aikana niitä ei kuitenkaan ole, niin kannattaa yleensä treenata niillä kamoilla millä sitten pelaa. Sen takia mäkin pidän piilaireta harkkojen aikana vaikka voisi ehkä pärjätä ihan kunnon laseillakin.

Jääkiekko ei vaan ole sellainen peli jota voisi fyysisyyden takia pelata lasit päässä. Näin ollen, jos näkö on hieman heikompi, hankkikaa suosiolla piilarit peliä varten, älkääkä ainakaan yrittäkl nähdä sitä menoa ilman laseja. Ite yritin kerran junnuna mennä ilman laseja tai mitään, ja sitä kiekko on niin vaikea nähdä että ei siitä tule mitään.

Piilarit silmille jos pelata haluaa. Niihin tottuu kyllä jos pakko on. Silmälasit ei toimi!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *