Mitä Hittoa Suomi? Pikavippi 18 vuotiaalle?

Sain tuossa kuulla pari päivää sitten hieman huonompia uutisia Suomesta, jossa ilmeisesti mun 18 vuotias pikkuveli oli onnistunut saamaan itsensä niin pahaan pulaan pikavippien kanssa, että meidän vanhempien oli pitänyt se sieltä pelastaa. Eniten mua tässä melkein kuitenkin ihmetyttää veljeni lisäksi (se on aina ollut aika hulivili), että miten ihmeessä Suomessa oikein lainataan rahaa 18 vuotiaille?

Pikaisella googlauksella vaikuttaisi vielä siltä, että noita vippejä tarjotaan näemmä ihan avoimesti myös 18-vuotiaille. Mun mielestä noin nuoret on aivan liian nuoria ottamaan mitään pikavippejä tai muita lainoja netistä, kun tiedän nyt aivan tarkkaan, miten väärin noitakin voi käyttää. Kun miettii miten itsekkin toimin tuossa iässä, niin jos joku mulle olisi lainaa antanut, niin ei siitä hyvä olisi tullut. Tässä vielä toinen vastaava sivusto, kun joku kyseli.

Ei pikavippejä 18 vuotiaille pliis

Joku nyt varmaan laittaa tähän jotakin sellasta kommenttia että hei, kyllähän hän tietää 18v ihmisiä, jotka osaisi ottaa noita lainoja vastuullisesti ja viisaasti. Kyllä, varmasti sellaisiakin on, mutta moniko niistä oikeasti sitten ottaa tollaisen pikalainan, kun tietää että ne eivät ole todellakaan millään hyvillä ehdoilla tai että niiden ottamisessa ei oikein ole mitään järkeä oikeasti.

18 vuotiaalle pikavippi
PItäisikö tälläisille oikeasti antaa vippejä?

Ne on vain kalliita lainoja, joiden suurin etu on se, että ne on helppo saada ja hakea netistä. That’s it.

Ja vaikka joku ehkä 0,01 % 18 vuotiaista hyötyisi noista vipeistä, niin onko se sen arvoista että samalla saadaan sitten se suuri enemmistö ongelmiin ja vaikeuksiin? Ei kyllä meitsin mielestä. Sen takia mun mielestä noihin voisi ihan hyvin laittaa vaikka joku 25 vuotta ikärajaksi, niin sitten ehkä porukka jo tietäisi paremmin mihin on ryhtymässä, jos ne noita lainoja ottaa. Tota nuoremmat monesti on vielä niin impulsiivisia, että ne voi ottaa lainaa ilman että ne oikeasti miettii mihin on ryhtymässä. Varsinkin kun pikavipin voi netistä hakea suunnilleen heti, ja se tulee myös tilille melkein heti.

Tavallaan on tietty hyvä, että vanhemmat on pelastanut mun veljen, mutta toivon vaan että se oikeasti oppii tästä jotakin, eikä vaan ala ajatella että ensikin kerralla joku tulee pelastamaan sen. Koska mahdollista on, että ensi kerralla sitä ei ehkä tapahtu, sillä tavalla kun se on nyt asioitaan viime aikoina hoitanut.

Päivitys 24.8: Lisätty toinen esimerkki.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *