jääkiekko silmälasit

Silmälasit ja Jääkiekko?

(Miten tälläisen kypärän sisällä voisikaan saada mahtumaan laseja?)

Jos ootte koskaan katellut jääkiekkoa telkkarista tai livenä (ja kuka suomalainen ei olisi?), niin ootte varmasit huomannut että siellä ei oikein pelaajilla silmälaseja näy. Ja en usko että koskaan tulee näkymään, sillä jääkiekko on niin fyysinen laji että siinä menossa hajoaisi niin helposti lasit kuin toisetkin, että ei oikein olisi mitään järkeä niitä pelin aikana pitää.

Mutta ei se kuitenkaan tarkoita etteikö jääkiekko voisi pelata jos näkö on hieman heikompikin. Itsekkin hankin vähän aikaa sitten uudet silmälasit (Kiitos Silmälasioppaan ohjeiden), ja pidän niitä arkena päässä. Mutta kun on aika astua pelikentille, niin mun on vaan laitetta piilarit silmille, jos haluan nähdä ja pelata mitenkään hyvin. Se on vaan se jääkiekkoilijan pakko, silmälasit täytyy vaihtaa piilolinsseihin. Vaikka itse oon kyllä enemmän silmälasien puolella arkikäytössä.

Ite mm. tilasin kaverille Silmälasikeitaan nettiohjeen perusteella uudet silmälasit netistä, ja osaan siis tilata ja hankkia noita laseja hyvin ja edullisesti. Mutta silti joudun pitää ainakin yhden piilarit varuilta, joita käytän oikeastaan ainoastaan kaukalon sisällä. Muuten mulla on lasit päässä lähes aina. En vaan oikein tykkää muuten pitää piilolinssejä, ja vielä näiden vuosienkin jälkeen se niiden silmiin laittaminen mua vähän ällöttää. Pakko kuitenkin on jos haluaa pelata.

Että vastauksena tän kirjoituksen otsikon kysymykseen, niin silmälasien kanssa on mahdoton pelata jääkiekko kunnolla. Harjoituksissa ehkä voisi niitä pitää, jos ei oo mitään fyysistä menoa, mutta kun pelien aikana niitä ei kuitenkaan ole, niin kannattaa yleensä treenata niillä kamoilla millä sitten pelaa. Sen takia mäkin pidän piilaireta harkkojen aikana vaikka voisi ehkä pärjätä ihan kunnon laseillakin.

Jääkiekko ei vaan ole sellainen peli jota voisi fyysisyyden takia pelata lasit päässä. Näin ollen, jos näkö on hieman heikompi, hankkikaa suosiolla piilarit peliä varten, älkääkä ainakaan yrittäkl nähdä sitä menoa ilman laseja. Ite yritin kerran junnuna mennä ilman laseja tai mitään, ja sitä kiekko on niin vaikea nähdä että ei siitä tule mitään.

Piilarit silmille jos pelata haluaa. Niihin tottuu kyllä jos pakko on. Silmälasit ei toimi!

Mitä Hittoa Suomi? Pikavippi 18 vuotiaalle?

Sain tuossa kuulla pari päivää sitten hieman huonompia uutisia Suomesta, jossa ilmeisesti mun 18 vuotias pikkuveli oli onnistunut saamaan itsensä niin pahaan pulaan pikavippien kanssa, että meidän vanhempien oli pitänyt se sieltä pelastaa. Eniten mua tässä melkein kuitenkin ihmetyttää veljeni lisäksi (se on aina ollut aika hulivili), että miten ihmeessä Suomessa oikein lainataan rahaa 18 vuotiaille?

Pikaisella googlauksella vaikuttaisi vielä siltä, että noita vippejä tarjotaan näemmä ihan avoimesti myös 18-vuotiaille. Mun mielestä noin nuoret on aivan liian nuoria ottamaan mitään pikavippejä tai muita lainoja netistä, kun tiedän nyt aivan tarkkaan, miten väärin noitakin voi käyttää. Kun miettii miten itsekkin toimin tuossa iässä, niin jos joku mulle olisi lainaa antanut, niin ei siitä hyvä olisi tullut. Tässä vielä toinen vastaava sivusto, kun joku kyseli.

Ei pikavippejä 18 vuotiaille pliis

Joku nyt varmaan laittaa tähän jotakin sellasta kommenttia että hei, kyllähän hän tietää 18v ihmisiä, jotka osaisi ottaa noita lainoja vastuullisesti ja viisaasti. Kyllä, varmasti sellaisiakin on, mutta moniko niistä oikeasti sitten ottaa tollaisen pikalainan, kun tietää että ne eivät ole todellakaan millään hyvillä ehdoilla tai että niiden ottamisessa ei oikein ole mitään järkeä oikeasti.

18 vuotiaalle pikavippi
PItäisikö tälläisille oikeasti antaa vippejä?

Ne on vain kalliita lainoja, joiden suurin etu on se, että ne on helppo saada ja hakea netistä. That’s it.

Ja vaikka joku ehkä 0,01 % 18 vuotiaista hyötyisi noista vipeistä, niin onko se sen arvoista että samalla saadaan sitten se suuri enemmistö ongelmiin ja vaikeuksiin? Ei kyllä meitsin mielestä. Sen takia mun mielestä noihin voisi ihan hyvin laittaa vaikka joku 25 vuotta ikärajaksi, niin sitten ehkä porukka jo tietäisi paremmin mihin on ryhtymässä, jos ne noita lainoja ottaa. Tota nuoremmat monesti on vielä niin impulsiivisia, että ne voi ottaa lainaa ilman että ne oikeasti miettii mihin on ryhtymässä. Varsinkin kun pikavipin voi netistä hakea suunnilleen heti, ja se tulee myös tilille melkein heti.

Tavallaan on tietty hyvä, että vanhemmat on pelastanut mun veljen, mutta toivon vaan että se oikeasti oppii tästä jotakin, eikä vaan ala ajatella että ensikin kerralla joku tulee pelastamaan sen. Koska mahdollista on, että ensi kerralla sitä ei ehkä tapahtu, sillä tavalla kun se on nyt asioitaan viime aikoina hoitanut.

Päivitys 24.8: Lisätty toinen esimerkki.

Elämää koiran kanssa

Urheilijana olossa on monesti se ongelma, että joutuu tekemään lajia ja treenejä hieman erikoisiin aikoihin. Joskus tämä tarkoittaa sitä, että pitää olla treeneissä kukon laulun aikaan, ja toisinaan taas sitä että pelit ovat illalla ja vielä aika myöhään. Tämän takia elämä olisi kyllä monesti aika paljon helpompaa, jos ei olisi koiraa, mutta toisaalta koira tuo niin paljon iloa ja elämää omaan elämääni, että siitä luopuminen olisi täysin mahdotonta.

koiran kuva
Mulla on tän rotunen koira

Osittain olen tätä ongelmaa ratkaissut siten, että olen ottanut koirani mukaan kaikkeen aina kuin vain mahdollista. Aina se ei tietenkään ole mahdollista, mutta yllättävän monesti se kyllä on onnistunut, kun olen pyytänyt luvan. Koirani on onneksi hyvin kiltti ja lempeä, joten sen puolesta se ei aiheuta mitään ongelmia.

Alussa iso ongelma oli se, että autoni oli niin pieni, että sinne ei urheilukamojen lisäksi mahtunut mitään koiran häkkiä tai sellaista. Mutta sitten kuulin että koiralle voi hankkia myöskin turvavaljaan autoon (ne on siis tälläisiä), ja sen kun hankin niin matkustelu autossa on sujunut tosi hyvin. Tuon koiran turvavyön avulla saa koiran tosi helposti pysymään paikallaan autossa, ja jos sattuisi joku kolari tapahtumaan, niin toi suojaisi myös sitä koiraa. Tavallaan jopa paremmin kuin pelkkä koiranhäkki, koska tuossa vyössä se koira ei oikeastaan liikahda mihinkään kolarinkaan sattuessa, vaan pysyisi aika hyvin siinä paikoillaan.

Toinen iso haaste ton koiran kanssa on ollut noi aamu- ja iltalenkit, kun on jotain menoa. Onneksi oon saanut tehtyä sellaisen diilin ton yhden naapurin kanssa, että se suostuu ulkoiluttamaan mun koiraa kun mun on pakko mennä itse pientä korvausta vastaan. Toi on tosi hyvä juttu meidän molempien kannalta. Itse saan koiran ulkoittajan, ja toi koirarakas naapurin saa liikuntaa ja rahaakin hieman. Se on niin vanha, että se ei halua enään itse hankkia omaa koiraa, joten ton kanssa se saa myös samalla oltua koiran kanssa.

Että tämmöstä. Ymmärrän kyllä hyvin, miksi niin monet urheilijat ei halua koiraa kotiinsa. Siitä on sen verran vaivaa, että ellei ole ihan rikas, niin joutuu kyllä tekemään kompromisseja ja muita diilejä, että saa ton koiran hoidettua kunnialla.

Mutta ite oon niin kova koiraihminen, että en haluaisi mistään hinnasta elää ilman koiraa. Sen takia näenkin hieman vaivaa, jotta saan olla oman koirani kanssa. Ja sitten kun tulee treenien jälkeen väsyneenä kotiin, ja se oma koira on innolla ottamassa vastaan, niin silloin kyllä tietää, että se kaikki oli sen arvoista.

Apua himoitesen aikakausilehtiä Suomesta

Olen viihtynyt kaikin puolin jopa yllättävänkin hyvin täällä Irlannissa. Täällä on ihanat kummut, pubit ja olen jopa ruoasta tykännyt. Ja ihmiset on mitä mainioimpia, varsinkin kun on jo alkanut ymmärtää tuota paikallista murretta. Aluksi oli kyllä tosi haastavaa ymmärtää mitään siitä mitä porukka oikein höpisi.

Mutta… Mutta… Mulla on tullut sellanen ongelma, tai ongelma ja ongelma. Mulla on tullut jotenkin kauhea himo lukea suomalaisia aikakausilehtiä taas uudestaan. Luin niitä aika paljon kotona Suomessa. Kaikkea Seiskasta Seuraan. Jotenkin oon pitkään jo tykännyt lukea tuollaisia perinteisiä lehtiä, vaikka moni onkin siirtynyt vain suoraan nettiin. Itelle ne on jotenkin paljon kivempia kuin netissä selaaminen ja lukeminen. En muutenkaan oikein fanita sitä, että lukee näytöltä jotain. Paljon kivempia lukea paperilta.

No päädyin tuossa pari iltaa sitten selailemaan parhaatlehtitarjoukset.com -sivuston tarjouksia, ja tuli taas sellanen himo alkaa lukea noita lehtiä. Täällä on vaan se ongelma, että nää paikalliset lehdet ei mua oikein kiinnosta. Kun ne puhuu noista paikallisista julkkiksista ja jutuista silleen olettaen että kaikki ymmärtää mistä ne puhuu. Mutta meitsi on sitten kyllä ihan pihalla niistä jutuista. Eikä se oikein oo kiva seurata julkkiksia, joista ei oo ikinä kuullukkaan.

Vähän himoittaisi laittaa pari lehteä tilaukseen noiden tarjousten kautta, mutta tuntuu että se postitus tulisi kuitenkin niin kalliiksi, että ei oo oikein mitään järkeä niitä tänne tilata. Tunnen kyllä pari tyyppiä ulkomailla, joille tulee just jotain Tekniikan Maailmaa ja muuta sellaista lehteä sinnekkin. Kaippa se on aika kallista, mutta ne kokee sen sen arvoiseksi. Pitäisköhän munkin kuitenkin. Hmmmm….

No voi olla että joku pimeä ilta tuohon sorrun, tai sitten kestän kesään saakka. Kesällä noita nyt tulee kuitenkin vähemmän kaivattua, kun voi olla tuolla ulkona melkein kaikki illat mukavasti. Täällä alkaa onneksi jo kevät olla tulossa kovaa, ja kesäkin on kyllä ihan kohta täällä. Se tulee monesti nopeesti, sitten kun se vaan tulee. Siinä ei kauaa mee, kun yhtäkkiä onkin ihan lämmintä ja ulkona on kaunista. Ainoa vaan, että täällä ei oo niin ihanan valoisia kesiä kuin siellä Suomessa. Sitä kyllä kaipaa jonkin verran, mutta kyllä mä ehdin taas Suomeenkin käymään kesällä hyvin, kun treenikaudella on taukoa.

Sellaista, saa nähä miten meitsin käy. Se on kuitenkin moro ensi kertaan saakka. Hyvää alkavaa kevättä kaikille.

rannallaeilehtiä
Kesällä olen mielummin täällä! Kuva ei todellakaan Irlannista 😀

Korjan sinkin puutoksen, ja elämäni parani 100 %

Noin kolmisen vuotta sitten mulla oli sellainen ongelma elämässä, että aika yhtäkkiä silleen havahduin siihen, että mulla ei ollut oikein energiaa ja intoa tehdä oikein mitään enään koulun jälkeen. Oli sellanen vetämätön ja haluton olo, ei oikein huvittanut tehdä mitään muuta kuin löhöillä ja pelata pleikkaria. Tietty mä nyt kävin treenaamassa ja pelaamassa lätkää kun se oli niin iso osa mun elämää, mutta sekin oli enemmän sellanen tavan puolesta tehty juttu, ei sen takia että olisi halunnut niin tehdä.

Onneksi lääkärillä käynnin jälkeen selvisi syy, sillä se oli sellainen jota en olisi itse varmaan ikinä nähnyt. Kärsin nimittäin selvästi sinkin puutokseta, ja lääkäri epäili että tämä puutos olisi aiheuttanut nämä pahenevat henkiset ongelmani. Niinpä hän kehoitti minua hankkimaan sinkkiä omaavia lisäravinteita, ja syömään niitä kuukauden ajan. Jos kehitystä ei tulisi, pyysi hän minua tulemaan takaisin. Hän oli kuitenkin aika varma, että juuri sinkki oli se tekijä, joka selitti uudet ongelmani.

Ja oikeassa hän oli, sillä en ikinä sitten varannut tuota uutta aikaa. Kun otin sinkkiä säännöllisesti päivittäin 25 mg edestä, parani oloni melko nopeasti, ja tuolloin 4 viikon jälkeen olin kuin uusi mies. Todella ihmeellistä, sillä ei minulle ainakaan koskaan varoiteltu, että sinkin puutosta voisi edes oikein esiintyä. Aina vaan puhuttiin vitamiineista, ei oikein mistään muusta.

Tämän jälkeen olen tutustunut enemmänkin sinkkiin, ja siihen miten se meihin oikein vaikuttaa. Ehkä paras yhteenveto ja artikkelin sinkin eduista löytyy lisaravinnetiedon -sivuilta, jonne on listattu 6 syytä jonka takia pitäisi ottaa sinkkiä, jos ei sitä muuten tarpeeksi tahdo saada. Noi oli ihan yllättäviä moni mulle, ja selittää kyllä miksi se sinkin puutos oli niin paha juttu mulle, kun on mies.

Miehillä nimittäin sinkki osallistuu paljon testosteronin tuotantoon. Ja jos ei oo tarpeeksi testosteronia, koska se tuotanto ei toimi, niin miehet voi keskimäärin huonommin. Se on tosi tärkeä hormoni erityisesti miehille, mutta kyllä naisetkin sitä jonkin verran tarttee. Mulla oli selvästi liian vähän testoa kehosa, ja se laski erityisesti mielialaa. Se on jännä, että vaikka toi testosterini yhdistetään yleensä lihaksiin ja kaikkeen fyysiseen, se vaikuttaa melkein ainakin yhtä paljon tonne henkiselle puolelle. Ton mielikuvan takia ei kuitenkaan aina tajuta, että se huono olo voisi johtua testosteronin puutoksesta, eikä vaikka jostakin masennuksesta. Ja sinkki muuten auttaa myös masennukseen, joka on aika uutta tietoa.

Täytyy olla tosi kiitollinen että osui ton tohtorin paikkeille. Veikkaan nimittäin että todellakaan kaikki lääkärit ei osaisi myöskään ajatella sinkkiä, kun joku potilas tulee valittaa samanlaisia oireita kuin minä tulin. Verikokeella tota puutosta saa kuitenkin jonkin verran mitattua, joskin tuo lääkäri kyllä varoitteli, että se ei ole sinkin kohdalla mikään satavarma mittaustapa. Sinkkiä voi teoriassa nimittäin olla veressä, vaikka sitä kehossa ei olisi tarpeeksi. Sen takia jotkut puhuukin sinkin makutestistä, josta on juttua myös tuolla linkkaamassani artikkelissa.

sinkki osteri
Osterissa on ihan sikana sinkkiä, mutta harvempi noita nyt Suomessa syö

Kehoittaisinkin kaikkia miehiä erityisesti miettimään hetken, saatteko te tarpeeksi sinkkiä. Erityisesti jos on voimaton olo, tai muuten alakuloinen fiilis. Monet saa sinkkiä ihan hyvin, mutta itellä sitä ei jostain syystä tullut ruoasta tarpeeksi, vaan sitä piti alkaa lisäravinteena ottamaan. Ja oon sitä sitten tuosta lääkärillä käynnistä asti popsinut, ja ei oo tullut oireita takaisin.

* Koputtaa puuta *

Tästä ei kannata kitsastella, sillä vaikutus elämänlaatuun oli tosi iso, enkä tiedä missä olisin jos en olisi saanut tätä diagnosia niinkin nopeasti. Suuri kiitos siis osaavalle lääkärilleni!

Pysähtyminen

Kun ei osaa itse jarruttaa ajoissa lepäämään, keho saattaa hellävaraisesti polkaista kaasun vieressä sijaitsevaa poljinta. Olen siis tämän viikon vuoroin palellut ja hikoillut peittojen seassa jonkun helkkarin ebolan kourissa.

kaunis nainen

Kuten lihas kasvaa treenin jälkeisessä levossa, myös henkinen kasvu tapahtuu pysähtymällä ajattelemaan. Yli 200km/h vauhdissa näkökenttä muuttuu putkeksi ja huomio menee tiellä pysymiseen, jolloin maisemien ihailu on mahdotonta. Tämä lepo tuli oikeaan hetkeen.

Tämän viikon aikana olen ehtinyt pohtia asioita ja ottanut valtavan harppauksen kohti tilaa, jossa koen itse olevani täyden kympin mies. Uskon ja luotan siihen, että pystyn tekemään sen mitä haluan, ja kohtaamaan tulevat haasteet niiden tarvitsemalla voimalla.

Aloin myös nähdä uudessa valossa tekemäni virheet. Olen laiminlyönyt ihmisen, jossa on kaikki mitä täyden kympin naiselta haluan. Oli aika pyytää anteeksi tekemiään virheitä. Valitettavasti niitä oli melko paljon.

Täyden kympin metsästyksen tavoite on koko ajan ollut löytää oma täyden kympin naiseni. Löydettyäni etsimäni, olen alkanut ajaa alas tätä projektia. Sami Kympinmetsästäjän hautajaiset lähestyivät. Luovuin kaikista muusistani, koska saan kaiken tältä yhdeltä ihmiseltä.

Oli aika. Kerroin tunteistani ja sanoin olevani valmis. Sillä hetkellä tunsin lamauttavan kivun selässäni. Tunsin, kuinka veri alkoi valua ihoani pitkin kohti alaselkää. Käänsin päätäni ja huomasin selässäni pystyssä olevan veitsen. Se minkä vuoksi luovuin kaikesta, olikin perustunut valheeseen.

Tahdotko Tuloksia? Lue tämä

Haluatko maailmanluokan pakarat tai kivikovan sixpackin? Salaisuus näiden saavuttamiseksi on erittäin yksinkertainen, nimittäin treenaa kovaa ja syö tarkoituksenmukaisesti! Usein treenipuoli hoituu kuin itsestään, mutta syöminen aiheuttaa päänvaivaa: kuinka paljon ja mitä pitäisi syödä, että tuloksia tulee.

treenata
Sun on pakko treenata kovaa, jos haluut oikeesti kehittyä

Kaikki lähtee siitä, että arvioidaan perusaineenvaihdunta (BMR, basal metabolic rate), jotta tiedetään, paljonko keho kuluttaa energiaa pelkällä paikallaan ololla. Perusaineenvaihduntaa voi arvioida esimerkiksi BMR Calculator:n avulla.

Tämän jälkeen arvioidaan päivittäinen aktiivisuus ja lisätään siihen liikunnassa kulutetut kalorit. Jos et tee raskasta työtä, niin normaali arkiaktiivisuus on joitain satoja kaloreita. Esimerkiksi kovatehoinen tunnin salitreeni riippuen lihasryhmästä ja treenityylistä on arviolta 350-600 kcal ja 30 minuutin HIIT-treeni 300 kcal. Kalorilaskurin ja Activity Calculator:n avulla voi arvioida sekä perusaineenvaihduntaa että kuinka paljon eri aktiviteetit kuluttavat. Mutu-tuntumalla sanottuna Activity Calculator:n antamat arvot ovat aika lähellä oikeita. Kalorilaskuri arvioi ehkä hieman yläkanttiin.

Esimerkiksi neiti A on 165 cm ja painaa 60 kg. Arvioitu perusaineenvaihdunta on 1400 kcal. Neiti A tekee kevyttä toimistotyötä, joten päiväaktiivisuus on 200 kcal ja tunnin raskas salitreeni 400 kcal. Neiti A:n kulutus on arviolta siten 2000 kcal.

Kun kalorikulutus on arvioitu, siirrytään miettimään tavoitteita. Nyrkkisääntönä jos tarkoituksena on kiinteytyä tai pudottaa painoa, tarkoittaa se käytännössä miinuskaloreita. Jos halutaan kasvattaa lihasta, niin pitää syödä plussalla. Kummassakaan tapauksessa ei kannata lähteä liioittelemaan heti alussa, vaan aloittaa maltillisesti.

Lihatalkoissa ei kaloreita kannata vetää övereiksi, koska se kostautuu aika nopeasti ylimääräisenä rasvana, jota on ikävää dieetata pois. Senpä takia arvioidun kulutuksen päälle kannattaa syödä 200-300 kcal ekstraa ja seurata, mitä tapahtuu. Mikäli tuntuu, että paino ei lähde hitaasti nousemaan ja liha tarttumaan, niin kaloreita tulee lisätä.

Kiinteytymis/laihdutusprojektissa on sama juttu, liikkeelle kannattaa lähteä muutama sata kaloria miinuksella. Jos kalorit tiputetaan minimiin heti alussa, tarkoittaa se, että myöhemmin ei ole enää mitään, mistä leikata energiansaantia. Hyvin alhaiset kalorit pitkän aikaa ovat myös varma tapa vetää aineenvaihdunta totaalijumiin. Varsinkin kun tavoitteena on kiinteytyminen, ei kannata liikaa tuijottaa vaa’an lukemaa, koska kroppa voi kiristyä ilman, että paino varsinaisesti putoaa. Kannattaa ottaa paljon kuvia ja senttimitat parin kuukauden välein.

Kuulostaa helpolta, eikö totta? Suurin sudenkuoppa kaikissa kehonmuokkausprojekteissa on se, että ollaan liian malttamattomia. Kaikki pitäisi saada nytheti ja koska niin ei käy, luovutetaan. Ylivoimaisesti tärkeintä kehonmuokkauksessa on suunnitelmallisuus, systemaattisuus ja pitkäjänteisyys. Täytyy osata hyväksyä se, että kahden viikon tavoitteenmukaiset elämäntavat eivät mitenkään korvaa mahdollista vuosien ”vähän sinnepäin” treenaamista ja syömistä. Senpä takia koskaan ei pitäisi olla kyse projektista, vaan elämäntavasta ?

Perusruokavalio kannattaa koostaa puhtaista raaka-aineista. Tällöin on myös varaa herkutella silloin tällöin epäterveellisemmillä jutuilla, mikäli haluaa. Terveellistä ruokaa saa oikeasti syödä aika paljon, että kaloreita tulee riittävästi. Tässä ovat In Fit Together:n suosimat ja suosittelemat terveellisen ruokavaliorungon raaka-aineet:

Pääasialliset hiilihydraattilähteet

 • tattari-, hirssi- ja gluteenittomat kaurahiutaleet
 • bataatti/peruna
 • riisi
 • kvinoa
 • riisi-, tattari-, ja maissipastat
 • riisikakut
 • marjat, hedelmät, kasvikset, juurekset

Pääasialliset proteiinilähteet

 • siipikarja (kalkkuna, broileri, kana, jos saatavilla)
 • valkoinen kala (esim. seiti, turska)
 • punainen liha (mieluiten ruoholla kasvatettu)
 • munan valkuaiset
 • hera

Pääasialliset rasvalähteet –> pääasiassa monityydyttymättömiä ja tyydyttyneitä

 • öljyt (oliivi, kookos, avokado, macadamia)
 • rasvaiset kalat (esim. lohi, mieluiten ei-viljelty)
 • voi
 • pähkinät
 • siemenet (esim. chia-siemenet)
 • avokado
 • kananmunan keltuainen

Loppuun vielä, tietysti on tapauksia, jolloin laskureiden arvioima aineenvaihdunta on huomattavasti ala/yläkanttiin, koska kehon toimintaan vaikuttaa monet eri asiat. Esimerkiksi joillekkin voi laskuri antaa 2000 kcal perusaineenvaihdunnaksi ja kun tähän lisätään normaaliaktiivisuus ja yksi salitreeni päivässä, saadaan 2700-3000 kcal. Sen verran syömällä ei sitten vaaka värähdäkään suurempiin lukuihin. Aineenvaihdunta ei myöskään ole stabiili tila, joka pysyy aina samana. Oikeanlaisella treenillä ja ruokavaliolla hitaahkoa aineenvaihduntaa saadaan buustattua – sekä tietenkin, saman verran lihasta kuluttaa enemmän kaloreita kuin saman verran rasvaa.